Spring til indhold
Forside » Vejen til en sundere livsstil

Vejen til en sundere livsstil

Du kender det sikkert. Man banker sig i hovedet og fylder sig selv med dårlig samvittighed fordi man igen i dag ikke formåede at opfylde kravene for den sunde livsstil. Når man hører eller læser om hvad der skal til, kan man føle sig fuldstændig som på fremmed jord.

Hvorfor er det så svært

Den sunde livsstil kan for nogle, virke helt uoverskuelig at kaste sig over, og der er flere grunde til at mange ikke engang får begyndt. Du kan opleve at det koster dig mere at handle de rigtige råvarer hjem til de sunde kostplaner og så er der lige det store spørgsmål om hvor kreativ du egentlig er til at tænke i retter, du ikke før har spist, men som vil være en klar fordel at gøre fremadrettet.

Det kan handle om mad

Du kan søge en masse inspiration til anderledes opskrifter på internettet. Der findes mange hjemmesider, hvor der gratis bliver delt ud af gode opskrifter. Nogle af disse hjemmesider har du måske allerede brugt et par gange, men højest sandsynligt til retter du allerede har prøvet af før og som muligvis ikke engang har været i den sunde ende.

Der findes dog også andre løsninger for dig. Om du er vegetar eller om du bare ønsker den lidt sundere og varierende kost, så kan du med fordel takke ja til at prøve at få måltidskasser med sund kost ind ad døren. Det er en løsning som stadigt flere familier gør brug af for at lette hverdagen og som sikrer at man får en mere sund og varieret kost.

Med den sidst nævnte løsning slipper du endda for at du skal til ud og handle råvarerne og du kan selv vælge om det skal være retter du ved falder i god jord derhjemme eller om du vil kaste dig ud i noget nyt. Du skal ikke være urolog for om du nu kan finde ud af at tilberede det der følger med i måltidskassen, for der følger en opskrift med, så det er bare med at kaste sig ud i det.

Det kan handle om at få bevæget sig nok

En anden ting der hører under den sunde livsstil, er at komme ud og bevæge sig. Det gælder alle aldre og man har faktisk fundet ud af at det er bedst at runde de 10.000 skridt hver dag. Har du svært ved at gå en tur bare for at gå, kan du med fordel lave en leg ud af det med den resterende familie. Den der først ser 5 solsorte og 3 gråspurve, har vundet.

Når I kommer hjem, kan du tage en slapper foran skærmen med god samvittighed. Tag et spil 7-kabale eller hvad du nu bedst slapper af med. Måltidskassen har allerede handlet for dig, så du skal først i gang igen, når der skal eksperimenteres i køkkenet.