Spring til indhold
Forside » Sådan får du din dagligstue til at skille sig ud

Sådan får du din dagligstue til at skille sig ud

Du kender det måske når du besøger nogle gamle venner og træder ind i deres dagligstue: du tager lige et kig rundt og vurderer stuens stil, udtryk og personlighed. Det samme gør dine venner nok når de omvendt er på besøg hos dig og du vil måske gerne have en stue der skiller sig lidt ud fra andres. Læs med her og få inspiration til en flottere dagligstue. 

De fleste vil gerne skille sig ud af mængden i stedet for at ligne andre. Det samme gælder når det kommer til det private hjem. Men der skal ikke særlig meget til for at få et hjem med en dagligstue der ser skarp ud og er fyldt med personlighed.

Hygiejne først

Et imponerende hjem starter altid med et rent hjem, fordi én ting er sikkert: gæsterne bemærker muligvis ikke ting der ikke er der, men de vil bestemt bemærke at der er for mange ting der roder og eventuelle støv og fedtpletter på hylder, overflader og skærme.

Så start med en grundig rengøring. Find en skærmrens, vinduesrens og vaskeklude frem. Ligesom en maler starter med et rent lærred før det bliver prydet med alverdens farver, må du også starte med en ren og nydelig stue før du kan tilføre personlighedsgivende elementer.

Kig ned

Tro det eller ej, men god hygiejne imponerer og det får dine gæster til at føle sig behageligt tilpas i din dagligstue. Dernæst kan man få sit hjem til at skille sig ud med små personlige detaljer, som får et rum til at fremstå som unikt.

Kig også ned på gulvet: ser det for tomt og kedeligt ud? Så kan et flot uldtæppe, med eller uden mønster, give stuegulvet et særligt præg og en varme, som tilfører stuen noget savnet personlighed. På samme måde kan planter og blomster også få rummet til at virke mere levende og imødekommende.