Spring til indhold
Forside » Invester konfirmationspengene i aktier

Invester konfirmationspengene i aktier

Det er stort at gå ind i de voksnes rækker. Dagen, hvor man konfirmerer sin dåb, og den efterfølgende fest er dage, man aldrig glemmer. Der bliver holdt taler og spist god mad og festet, og de helt fine tøj bliver luftet. Og så får man gaver i en størrelsesorden man aldrig har oplevet før. Også pengegaver, som kan komme en til gode i flere år fremover. Men skal disse penge bare stå i banken og samle støv, eller skal man investere dem så de kan vokse?

Hvis man ønsker vækst i sin opsparing, så er en almindelig bankkonto ikke det bedste sted at sætte dem. Hvis du overvejer at investere i aktier, så prøv at gå ind på denne side. Her kan du se, hvordan man let kan sætte penge i aktier og få dem til at blive til flere. Der er selvfølgelig ingen garanti for gevinst, men hvis du bærer dig fornuftigt ad, så kan du hurtigt få dine penge til at vokse. Med nogle aktier er der mulighed for store gevinster, andre er mere stabile, med færre udsving i kursen.

Det vovede og det sikre

De mest sikre aktier er dem man køber i store virksomheder, med mange år på bagen, og med en sund økonomi gennem længere tid. Kursen afgør hvor meget aktien er værd, og den svinger mere eller mindre, alt efter hvor stabil, virksomheden er. Fordelen ved små udsving er, at risikoen for tab er til at overskue. Samtidigt er afkastet også ofte begrænset, men jævnt.

Er man mere risikovillig, så kan man sætte sine penge i aktier, der svinger mere. Det kan være start-up-virksomheder, der lige er kommet på markedet, og hvor stabiliteten endnu ikke er testet. Her er der chancer for store gevinster, men også tilsvarende store tab. Det er vigtigt at man gør sig dette klart før man investerer i aktier med store kursudsving.

Den gyldne mellemvej

Det er nok ikke en god idé at sætte ale sine penge i aktier i højrisikogruppen. Hertil er risikoen for at miste det hele for stor for de fleste almindelige danskere. Men lidt kan man godt investere i nogle af disse aktier. Måske ikke de mest risikable, men dog alligevel nogle med chance for gevinst. Lidt af dem og så en pæn portion af de stabile, så er man sikret imod at miste det hele, men samtidigt med der, hvor der er chancer for hurtig gevinst.

Men hav altid fornuften med i baghovedet, når du investerer. Overvej altid grundigt inden du sætter penge i en aktie, der svinger meget i kurs. Højt spil kan virke sjovt og smart, men er altså også en risikabel affære. Prøv en gylden mellemvej, for din egen sikkerheds skyld.