Sengegavle klæder et hvert soveværelse.

Sengegavl som dekoration.

Stemningen i soveværelset, bestemmes af hvordan det dekoreres. Meget kan ændres blot ved sengetøjet og eventuelt gardiner. Men vil du have den rigtige luksus stemning, så skal der en sengegavl med i billedet.
Det kan være alt lige fra et stykke tørret drivtømmer, til en symfoni af glas og stål. De fleste vælger dog de bløde stof varianter.

Uanset hvilken stil du går efter, er der en gavl til at gøre oplevelsen i soveværelset helt unik.

Sengegavlen er en klassiker.

Senge har haft og kan stadig fåes i hav af forskellige udforminger. Det samme gør sig gældende for hovedgærdet.
Mens vi forbinder det klassiske hovedgærde med svungne ståltremmer og fine mønstre.Så er nutidens Sengegærde lagt fra ens.

Med tanke på at vi en gang sov på jorden, er det ikke noget at sige til at moden, med tiden har ændret sig. Om det er udviklingen fra en himmelseng, der lige så stille er blevet nedgraderet til en gavl. Eller om det er selve sengerammen, som er blevet piftet op. Ja, det er der en del usikkerhed omkring.
Det har jo været på mode, med alt fra køjesenge til alkover.

Typisk har det været de velhavende forundt, med gode senge.
De havde de store soveværelser, og der var pynt efter tiden mode. I dag er det mest børn der har et tema værelse. Senge formet som en racerbil eller et prinsesseslot.

Den klassiske gitter version, var med til at støtte sengen.
Men den var samtidig billig, at fremstille.

Sengegavl-træ

Der er nok at vælge imellem.

Sengegavle kan opdeles i tre typer:
Type et, som vi har nævnt er den klassiske gitter type, som er monteret på eller en del af, sengerammen.
Type to, er den fritstående sengegavl. Den stilles typisk op af væggen og holdes fast, ved at skubbe sengen op imod den.
Type tre, er den væg monterede gavl, dette betegnes oftest som et hovedgærde. Den store fordel her, er at den er nem at monterer og sidder stabilt fast. Ulempen er, hvis du vil flytte sengen, skal du ud i et større arbejde med at dække huller i væggen og så videre.

Valg af materialer har stor betydning for akustikken. Hvis du har et meget bart soveværelse, kan det være en stor fordel, at vælge en lyddæmpende materiale. Stof giver en blødere overflade og dæmper derfor bedst.
Har du gulvtæppe på, store bløde gardiner og malerier eller anden kunst på væggene. Kan du godt slippe afsted, med et hårdere materiale.
Akustik kan dog ændres på mange måder. Det skal derfor ikke forhindre dig, i at vælge andet end stof.
Der findes for eksempel, lyddæmpende malerier. De kan bruges som billeder, hvor du selv designer billedet.

Din kreative side, kan nu få frit spil. Når det kun er fantasien der sætter grænser, er alt muligt. Det skal dog nævnes, at det ikke er gratis at lave det selv. I nogle tilfælde kan det bedre svare sig, at købe et billigt sengegærde og “pynte” det op.
Til gengæld får du en unik sengegavl, fuldstændig efter de mål der passer til dit soveværelse.
Grund ingredienserne er; Træ eller finer, møbelpolstrings skum i ruller, plus det den skal dekoreres med.

Puder, gardiner, natborde osv.

En sengegavl er en god start, men der skal mere til.
Gardiner er en nødvendighed. For det første giver de en god lyddæmpning. Men de er også det mest dekorative, ud over et evt. maleri du næsten kan have.
Mens puder og sengetæpper, oftest bliver lagt væk når du skal sove. Har du altid gardinerne, at se på. Til gengæld, er puder billige i indkøb og nemme at udskifte.

Sengeborde, skabe og kommoder. Udvalget er stort, men alligevel ensformigt. Det er svært, at gøre den store forskel på dette område. Det kan derfor være en fordel, at vælge enten noget neutralt, eller bedaget.
Ældre ting, har en evne til, at tilføre sjæl og afslappethed til værelset.

Related posts

Leave a Comment